miercuri, 2 aprilie 2008

Jurnalistul intre interese si justete

Vox-pop: Ce parere aveti despre jurnalisti?
Costin Ababei-Ungureanu- 21 ani, student : « Jurnalistii sunt niste unelte ale puterii care influenteaza mersul lucrurilor. Sunt mai multe tipuri de jurnalisti :sunt cei care vor sa-si faca treaba corect si cu daruire, dar sunt si jurnalisti care denatureaza lucrurile pentru bani sau poate pentru un bax de bere. Sunt si de un fel si de celalalt, dar in viata de zi cu zi oamenii corecti sunt tot mai putini. Multi se lasa cumparati, dar o mica parte din ei mai au anumite principii dupa care se ghideaza. »
Viorel Timofte- 32 ani, asistent universitar: « Nu mai exista jurnalisti corecti in ziua de azi ; nici nu mai sunt instruiti cum trebuie din facultate si nici nu mai scriu spun despre ce se intampla cu adevarat. Totul acum se face in functie de interese si toti jurnalistii sunt cumparati de oamenii cu o mai mare dare de mana. Toate ziarele si televiziunile sunt patronate de oameni politici si normal ca ei isi pun amprenta si trag sforile care le convin lor. »
Ramona Nastase- 26 ani, contabila : « Jurnalistii sunt in general oameni bine pregatiti, inteligenti, dar uneori pentru un articol spumos si pentru o mai mare popularitate mai inventeaza anumite lucruri sau mai adauga cate ceva ce considera ei ca ar vrea sa auda oamenii. »

Niciun comentariu: